Nordals ekspertise ligger innen virksomhetsstyring og forretningsprosessledelse. Denne uken snakket vi med henne for å få en sniktitt på tankene hennes på vei til konferansen i London, 3.- 6. juni.
Nordals ekspertise ligger innen virksomhetsstyring og forretningsprosessledelse. Denne uken snakket vi med henne for å få en sniktitt på tankene hennes på vei til konferansen i London, 3.- 6. juni.

Utforsker perspektiver på governance på Europas største EA & BPM-konferanse

Sammen med Enterprise Architecture Senior Consultant i STC, Omar Aljubair, og BRSdata-grunnlegger og rektor Vanessa Lam, lover paneldebatten i IRM UK en rik og virkelig global diskusjon om hvordan man kan oppnå god styring og governance i dagens digitale tidsalder.

Nordals ekspertise ligger innen eierstyring og forretningsprosessledelse. Denne uken pratet vi med henne for å få en sniktitt på tankene hennes om å delta på konferansen i London fra 3. til 6. juni.

Iselin S. Nordal GovernanceIselin S. Nordal, direktør for Consultancy & Advisory i Arribatec EA & BPM

Governance i dagens forretningslandskap

Governance er definert som prosessen med å ta og håndheve beslutninger. Mens styringsregimer tradisjonelt har fokusert på den siste delen av denne definisjonen – «håndhevelse», mener Iselin at organisasjoner vil ha nytte av å fokusere mer på førstnevnte.

Kort sagt, organisasjoner må balansere sine “gulrøtter og pinner” for å lykkes med sine governanceregimer. For å gjøre det, må ethvert styringsregime være godt orkestrert og «egnet for organisasjon». Ettersom organisasjonskulturer er forskjellige, kan man ikke bare kopiere et vellykket styringsregime fra en organisasjon til en annen, mens det noen ganger kan være veldig fristende. I tillegg krever endringer i styringsregimer – som med alle andre endringer – en skikkelig endringsstyringsstrategi for å lykkes.

EA&BPM

Fra Norge til Storbritannia: Fremhever vår særegne tilnærming til styring

Kunnskapen som Arribatecs EA & BPM-team har fått gjennom 30 års erfaring i Norden vil også være et av de hete temaene i debatten, ifølge Nordal. Arribatec kommer fra Norge, med hovedkontor i Oslo, og betjener over 1700 organisasjoner globalt.

Spørsmål: Hvordan vil du og Arribatecs styringsperspektiv skille seg ut i debatten?

Vi ser forskjeller og forskjeller mellom kulturer og styringsstrukturer på tvers av regioner. Jeg tror at Norge har en ganske unik tilnærming til sine styringsstrukturer og regimer på grunn av sin relativt flate organisasjonsstruktur, uformelle arbeidsplasskultur og helhetlige syn på ledelse og styring.

Derfor kan noen av erfaringene våre om «godt styresett» – og suksessfaktorene som trengs for å oppnå det, være svært overførbare på «den internasjonale scenen».

Spesielt tenker jeg på behovet for tydelig ledelse og justering av ulike styringselementer for å sikre helhetlige styringsregimer og hensiktsmessige endringsledelsesstrategier. Andre, kanskje ikke så mye?

tankekart over suksessfaktorer for godt styresettIselins tankekart over suksessfaktorer for godt styresett

Jeg ser virkelig frem til å utforske suksessfaktorene for godt styresett videre sammen med mine medpanelmedlemmer, da de bringer med seg kompetanse og erfaring fra arbeid med styresett i MENA og Amerika.

Spørsmål: Andre ting du er spent på for IRM UK-konferansen?

For å være ærlig er det så mange ting at det er ganske vanskelig å velge!

En av våre kjære kunder, Vår Energi, har blitt anerkjent som finalist for Best Practice Award 2024, og vi gleder oss selvsagt til å heie dem frem når prisvinneren blir annonsert den 3. !

Jeg gleder meg også veldig til å få nye perspektiver og inspirasjon på Enterprise Architecture og Business Process Management fra andre utøvere. Som Europas største konferanse om disse temaene, er jeg sikker på at det vil være mange verdifulle lærdommer å lære og ta med hjem for å sikre at våre konsulent- og rådgivningstjenester fortsetter å holde seg oppdaterte og relevante for våre kunder!

_______

Hvis din organisasjon trenger hjelp med virksomhetsstyring og governance, ta gjerne kontakt med oss ​​her.

La oss ta en uforpliktende prat om hvordan vi kan forenkle dine komplekse utfordringer ^

Flere kundehistorier ^