Verktøyet som lar Mørenett følge opp mål, strategier og KPIer strategiske og økonomiske rapportering
"Vi har fått et unikt verktøy der vi får en god struktur for rapportering og oppfølging av mål, strategier og KPI’er."

Verktøyet som lar Mørenett følge opp mål, strategier og KPIer

Mørenett og Arribatec inngikk samarbeid høsten 2020 da organisasjonen trengte et verktøy for å trappe opp sin strategiske og økonomiske rapportering (CPM).

Flere produkter ble evaluert, og valget landet på Hypergene som det beste verktøyet for strategisk planlegging og finansiell rapportering. Dette inkluderer bruk av følgende moduler i Hypergene:

Tett samarbeid med økonomiteamet

Implementeringsprosjektet ble delt inn i fire faser; en for hver modul og en tilleggsfase for å integrere mot ERP-systemet.

Utgangspunktet var litt utfordrende da Mørenett’s hadde et eldre ERP-system. Vi klarte likevel å skape en god integrasjon mellom Hypergene i skyen og det eldre on-prem ERP-systemet.

Alle de implementerte modulene ble gjort i tett samarbeid med Mørenetts økonomiteam, og implementere løsningene og rapportene samtidig som de fikk tilbakemeldinger på tvers av alle fasene.

Til tross for noen utfordringer tok prosjektet mindre enn ett år å fullføre, og ble avsluttet våren 2021 etter et flott samarbeid mellom Arribatec og Mørenett.

"Vi har fått et unikt verktøy der vi får en god struktur for rapportering og oppfølging av mål, strategier og KPI’er."

Enkel tilgang til bedriftsdata

Mørenett har nå et styringsverktøy som hjelper deres ansatte med å få enkel tilgang til bedriftens data med mulighet til å se og analysere data over tid. I tillegg har de nå et verktøy som gir dem en felles plattform for hvilke mål de som bedrift skal jobbe mot.

«Gjennom Hypergene har vi fått et unikt verktøy der vi får en god struktur for rapportering og oppfølging av mål, strategier og KPI’er. Resultatet kan vi presentere i en selskapsrapport som gir oss god informasjon fremstilt i en tiltalende form.»
– Bente Fylken, økonomisjef i Mørenett

Verktøyet utfordrer Mørenett til å vurdere gjennomføringsevne, mål, KPI og resultater. I tillegg er Hypergene en tidsbesparende faktor når det er behov for ad hoc-rapporter. Systemet leverer verdiforslag og andre emner for å ta beslutninger raskt og effektivt.

Tilgang til kompetente medarbeidere

Etter implementeringsprosessen har Arribatec fortsatt å støtte med videre utvikling, justeringer og optimalisering av opplevelsen i systemet.

I tillegg fikk kunden hjelp med å implementere en ny KPI-modul. KPI-modulen hjelper til med å kvantifisere mål og beregne KPIer basert på et bredt spekter av data, fra finansielle til strategiske data.

«Løsningene og samarbeidet med Arribatec har vært akkurat det vi hadde behov for i forbindelse med utvikling av strategiarbeidet vårt. Arribatec har vært med oss på en flott reise, og vi har fått tilgang til dyktige og kompetente medarbeidere som har gitt oss gode råd på veien.»
– Bente Fylken, økonomisjef i Mørenett

Om Mørenett:

Mørenett AS har ansvar for overføring av all elektrisk kraft i 12 kommuner på Sunnmøre og deler av Nordfjord. Om lag 240 ansatte jobber i selskapet. Mørenett er det ledende kompetanse- og teknologiselskapet innen elektrifisering i Møreregionen og leverer strøm til over 73.000 kunder.

La oss ta en uforpliktende prat om hvordan vi kan forenkle dine komplekse utfordringer ^

Flere kundehistorier ^