En komplett guide til Microsoft 365 Copilot
Microsoft Copilot - hva er det, hva koster det og når lanseres det i Norge? Alt du trenger å vite om copilot.

Guide: Alt du trenger å vite om Microsoft 365 Copilot

Oppdatert: 06.05.2024

I mai deltok vi på den årlige messen Microsoft Build 2023 i Seattle. Her fikk våre konsulenter en enda dypere innsikt i den teknologidrevne verden og ikke minst en eksklusiv sniktitt på det kommende Copilot universet til Microsoft.

Microsoft har alltid vært kjent for å levere innovative løsninger, og med Microsoft 365 Copilot tar de det et skritt videre ved å introdusere en mer intelligent og samarbeidsorientert arbeidsplattform. Her er vår guide til M365 Copilot:

Innholdfortegnelse:

 1. Hva er Microsoft 365 Copilot?
 2. Hvordan fungerer Copilot?
 3. Slik skal Copilot revolusjonere fremtidens arbeidsmetoder
 4. Hva koster Microsoft Copilot?
 5. Hvem kan kjøpe Microsoft Copilot?
 6. Når kommer Microsoft Copilot til Norge?
 7. Hvordan lykkes med utrulling av Copilot
 8. Slik blir du med på reisen
 9. Webinar: Vi testet Copilot live

Hva er Microsoft 365 Copilot?

Microsoft Copilot er en kunstig intelligens-drevet assistent som er bygget inn i Microsoft 365-produktivitetssuiten. Den fungerer som en “virtuell kollega” som er tilgjengelig for å hjelpe og støtte deg i tidkrevende daglige arbeidsoppgaver som for eksempel å skrive personlige tilbudsdokumenter, lage presentasjoner eller lage oppsummerende møtereferater.

Microsoft Copilot for Excel

Copilot skal kunne analysere enorme dataark i Excel og servere deg verdifull informasjon på en rask og forenklet måte. Den skal også kunne lage visuelle grafer med en enkel kommando eller modellere variabler. Kilde: Microsoft

Hvordan fungerer Copilot?

Copilot er tilgjengelig gjennom ulike verktøy i Microsoft 365-suiten, inkludert Office-programmer som Word, Excel, PowerPoint og Outlook. Den bruker kontekstuell intelligens til å gi relevante forslag, veiledning og automatisering av oppgaver i sanntid.

Assistenten er utstyrt med avansert maskinlæring og naturlig språkbehandling, som gjør den i stand til å forstå konteksten og intensjonen bak brukerens handlinger og forespørsler. I motsetning til ChatGPT skal den AI-drevne Copilot’en i tillegg prosessere dine eksisterende data i Microsoft-miljøet (som kalender, e-post, chatter, dokumenter, møter mm.) slik at den er i stand til å hjelpe deg på en personlig og relevant måte.

Her er noen eksempler:

Copilot for Outlook – endelig ryddig epost

Det er et kjent problem å følge opp alt av eposter som renner inn i innboksen og Copilot er tenkt å løse opp denne floken på en intelligent og effektiv måte. «Catch up with Copilot» har den geniale funksjonen hvor den oppsummerer langtekkelige e-poster og foreslår ulike svar:

Microsoft Copilot for Outlook

Draft with Copilot – raskere og bedre besvarelser

En annen spennende funksjon er hvordan Copilot er tenkt å kladde opp utdypende og detaljerte eposter, som for eksempel et pristilbud, basert på dine eksisterende dokumenter som fks gårsdagens møtenotater, tidligere tilbud eller aktive prislister. Det gjenstår å teste om dette fungerer like godt som Microsoft har forespeilet, men det vil i så fall frigjøre salgsmedarbeidere for timevis med arbeid og kanskje til og med lukke enda flere salg! Det er noe vi kan like.

Draft emails and proposals with Microsoft Copilot

«Draft with Copilot» skal gi intelligente og utfyllende svar på e-postene dine. Screenshot: Lisa Crosbie

Copilot og sikkerhet – Data deles ikke utenfor organisasjonen

Copilot vil bare benytte dine data i kombinasjon med firmaets ressurser som er tilgjengeliggjort for din bruker. Dataene deles ikke utenfor organisasjonen og trener ikke modellen på generelt grunnlag.

Likevel finnes det noen ulemper: Microsoft Copilot har potensielle sikkerhetsutfordringer knyttet til personvern, da det er avhengig av store mengder kode for opplæring og kan involvere sensitive data. Det er også en pågående diskusjon angående mulig misbruk av Copilot for produksjon av skadelig programvare.

Vi anbefaler derfor at en tidlig utrulling gjøres i samråd med en Microsoft-partner som har sikkerhetskompetanse. Arribatec sine konsulenter hjelper dere med rådgivning rundt akkurat disse problemstillingene.

Vær den første til å vite om Copilot

Fyll ut skjemaet så holder vi deg oppdatert:

Ved å sende inn skjemaet tillater jeg at Arribatec lagrer og behandler min personlige informasjon og tar kontakt om innhold som kan være av interesse for meg. Jeg kan når som helst melde meg av denne kommunikasjonen.

Artikkelen fortsetter under skjemaet!

Slik skal Copilot revolusjonere
fremtidens arbeidsmetoder

I følge McMaster University er det 750 millioner brukere av Excel alene. Copilot for Microsoft 365 er på denne måten en banebrytende teknologisk innovasjon med et vanvittig potensial til å forandre fremtidens arbeidsmetoder.

Ved å kombinere kunstig intelligens, maskinlæring og kontekstuell forståelse, gjør Copilot det mulig for millioner av brukere å være mer produktive, samarbeide bedre og utforske sin kreative side. Microsoft har til og med gått så langt og påstått at dette blir det det kraftigste produktivitetsverktøyet på jorden.

Microsoft 365 Copilot representerer en betydelig endring i måten vi arbeider på med potensial til å forandre arbeidslivet som vi kjenner det. Her er noen av måtene Microsoft endrer fremtidens arbeidsmetoder:

 • Økt produktivitet: Redusere tiden og innsatsen som kreves for å utføre oppgaver ved å tilby umiddelbar veiledning og automatisering. Dette frigjør mer tid for deg til å fokusere på kjerneoppgaver og mer strategiske gjøremål.
 • Bedre samarbeid: Få hjelp til å dele og samhandle med dokumenter, planlegge møter, og administrere oppgaver på en mer effektiv måte. Det gir også muligheten til å samarbeide i sanntid med kolleger og dele relevant innhold.
 • Personlig tilpasning: Copilot tilbyr en personlig opplevelse ved å lære av brukerens preferanser, arbeidsstil og tidligere handlinger. Den kan tilpasse seg individuelle behov og gi mer relevante og nyttige forslag over tid.
 • Mer kreativitet: Få hjelp til å utforske og realisere ditt kreative potensial ved å få alternative ideer, designelementer og formater. Den kan være en uvurderlig kilde til inspirasjon og hjelp for å produsere høykvalitetsarbeid.

Få oppsummering av alle e-poster med Copilot

«Catch up with Copilot» skal sikre at du får med deg det aller viktigste i innboksen din.

Hva koster Microsoft Copilot?

Microsoft 365 Copilot koster NOK 3945,- per bruker per år. Altså 30 euro per måned. I tillegg må man ha Microsoft Enterprise-lisenser, enten E3 eller E5, Business Standard eller Business Premium.

Det betyr at det blir relativt dyrt for større selskaper og dere bør ta en nøye vurdering av hvilke oppgaver Copilot skal brukes til og hvilke interne roller som vil dra mest nytte det.

Som en tier 1 direktepartner, er Arribatec stolt over å kunne tilby spesialpriser på Copilot-lisenser. Dette er en unik sjanse til å implementere ledende AI-verktøy i din virksomhet. Be om et tilbud på Microsoft Copilot lisenser her.

Hvem kan kjøpe Microsoft Copilot?

Det ble tidligere sagt at du må oppgradere abonnementet ditt hvis du ikke allerede har en Microsoft Enterprise-lisens (E3 og E5) og man måtte kjøpe minimum 300 lisenser, men i januar 2024 fjernet Microsoft disse kravene.

Microsoft Copilot er nå tilgjengelig for alle med disse lisensene:

 • Microsoft 365 E3, E5, A3, and A5
 • Microsoft 365 Business Standard and Premium
 • Office 365 E3 and E5

Når kommer Microsoft Copilot til Norge?

Microsoft Copilot ble tilgjengelig i Norge for alle fra 16. januar. I 2023 var Copilot bare tilgjengelig for en håndfull selskaper i en svært begrenset betaversjon som en del av Microsoft sitt “Early Access Program”. Nå kan endelig alle som ønsker, og med de riktige planene, aktivere Microsoft Copilot.

Tidligere har Copilot kun vært tilgjengelig på noen utvalgte språk som engelsk, men nå har de rullet ut støtte for 15 andre språk – inkludert norsk, svensk og dansk.

Tidligere ville AI-genererte epost-svar fungerer dårlig om du kommuniserer mest med norske kollegaer og kunder. Nå er derimot alle Copilot-funksjonene tilgjengelig på norsk og både epost-sammendrag og møtereferater fungerer utmerket med norsk tale og respons.

Ønsker du å lære mer om Microsoft Copilot? Meld deg på nyhetsbrevet her.

Forberedelser og forutsetninger for å bruke Copilot

Selv om Microsoft Copilot er i en tidlig fase og dere trenger mer til for å rulle ut Copilot i organisasjonen, er det lurt å begynne forberedelsene allerede nå. Det er flere ting dere kan gjøre for å forberede en utrulling av Copilot i organisasjonen.

For eksempel bør dere klargjøre bedriftens datagrunnlag for søk og oppslag. Dette inkluderer oppsett av controllere som kun tilgjengeliggjør nødvendige policyer og dokumenter. Informasjonsbeskyttelse, data klassifiseringer og korresponderende policyer er noen hjelpemidler for å identifisere og begrense tilgang til konfidensiell informasjon for individuelle brukere.

Tre viktige tiltak som kan hjelpe dere å lykkes med Copilot raskere:

 1. Skreddersydd AI-introduksjonskurs: Bli med på vårt AI kurs som skreddersys til din bedrift. Kurset passer for alle og er en fin introduksjon til hvordan AI fungerer.
 2. Copilot Take-off Workshop: Vår anbefaling for å lykkes med Copilot. En morsom og dynamisk workshop som lager planen for en vellykket innføring. En fantastisk mulighet til å utforske spesifikke bruksområder av Copilot og AI-teknologi som er mest relevant for din organisasjon.
 3. Microsoft Copilot Webinar On-demand: Se opptaket fra Copilot-webinaret hvor vi viser funksjonalitet og snakker om sikkerhetsaspekter.

Arribatec Microsoft partner og CSP tier 1

Å få på plass sentrale forutsetninger og allokere de riktige lisensene er også tiltak som bør gjøres allerede nå. En bruker trenger for eksempel en Enterprise-lisens, en jobbkonto i Azure Active Directory, OneDrive, den nyeste Outlook appen mm. for å få den fulle Copilot opplevelsen. Alt dette kan Arribatec hjelpe med, ta kontakt her.

Din Microsoft partner
– vi sørger for at din bedrift er med på reisen

Med Microsoft kan deres bedrift møte nye utfordringer og muligheter raskere enn noen gang. Arribatec er både Microsoft partner og CSP tier 1 og vi er fullt investert i fremtidens arbeidsmetoder. Etter hvert som vi får ny informasjon vil vi dele vår kunnskap slik at alle kunder får mulighet å ta del i AI-reisen.

Ta kontakt her for å planlegge for aktivering av Copilot eller for å lære hvordan vi kan hjelpe deg å utnytte Microsoft suiten til det fulle.

La oss ta en uforpliktende prat om hvordan vi kan forenkle dine komplekse utfordringer ^

Flere kundehistorier ^