Hva er penetrasjonstesting og etisk hacking
Hva er egentlig penetrasjonstesting? Hva er formålet og hvorfor bør bedrifter sette av ressurser til pentester? Penetrasjonstesting (også kjent som pentesting) er en metode for å evaluere sikkerheten til et...

Penetrasjonstesting

Penetrasjonstesting (også kjent som pentesting) er en metode for å evaluere sikkerheten til et datasystem, nettverk eller applikasjon ved å simulere en angriper som prøver å få tilgang til systemet. 

Formålet med penetrasjonstesting er å identifisere svakheter og sårbarheter som kan utnyttes av en hacker, og dermed gi organisasjoner muligheten til å rette opp i disse problemene før smutthullene blir utnyttet av uautoriserte personer.

Penetrasjonstesting er en viktig del av en organisasjons sikkerhetsstrategi. Det er en proaktiv tilnærming til å avdekke sårbarheter og risikoer i datasystemer og nettverk ved å etterligne en reell angrepsprosess. På denne måten kan organisasjoner identifisere og løse potensielle sikkerhetsproblemer før de blir utnyttet av cyberkriminelle. 

Dette kan bidra til å forbedre organisasjonens sikkerhet, og beskytte mot tap av sensitive data, økonomisk kriminalitet og ødeleggelse av systemer og infrastruktur.

Etiske hackere og pentester

En etisk hacker er den som utfører en pentest, altså en person som hacker seg selv, sitt eget selskap eller en oppdragsgiver. Deretter gir personen beskjed om svakhetene som oppdages, slik at de kan forbedres. I de fleste tilfeller er dette avtalt med bedriften på forhånd, som for eksempel da Microsoft utlovet en million kroner til den som klarte å hacke Azure Sphere.

I andre tilfeller prøver etiske hackere å oppfordret bryte inn i selskapers digitale infrastruktur i håp om kompensasjon når de rapporterer inn sikkerhetshullene i etterkant. Et eksempel er Daniel som hacket Telenor og fikk tilbud om fast jobb.

penetrasjonstesting og alt du trenger å vite om pentester

De fleste bedrifter bruker likevel dedikerte leverandører av pentester, hvor man får et team av sikkerhetsspesialister til å gjennomføre pentestene på deres vegne.

Hva inneholder en penetrasjonstest?

Penetrasjonstesttjenester omfatter en rekke ulike teknikker og verktøy for å avdekke sårbarheter i datasystemer og nettverk. Dette inkluderer både manuell testing og bruk av automatiserte verktøy for å identifisere sårbarheter i programvare og systemer.

En simulert angrepsprosess kan omfatte alt fra scanning av porter og tjenester til å utføre angrep på programvare og systemer med overlegg.

Hjelper bedrifter med penetrasjonstester

Arribatec er en ledende leverandør av teknologitjenester og løsninger for bedrifter. Med sin ekspertise innen cybersikkerhet og teknologi, tilbyr Arribatec tjenester for penetrasjonstesting som hjelper selskaper å identifisere og løse potensielle sikkerhetsproblemer i deres datasystemer og nettverk.

Arribatec tilpasser hver pentestene til kundens spesifikke behov og krav, og gir en omfattende rapport med detaljert informasjon om de identifiserte sårbarhetene og anbefalte tiltak.

Penetrasjonstjenester for bedrifter

Arribatecs penetrasjonstestingstjeneste er en viktig del av bedriftens sikkerhetsstrategi, og kan bidra til å beskytte bedriften mot cyberangrep og datainnbrudd.

Arribatec har en helhetlig tilnærming til cybersikkerhet, og tilbyr også andre tjenester som kan hjelpe bedrifter og organisasjoner med å beskytte seg mot angrep. Dette inkluderer blant annet risikovurderinger, sikkerhetssjekker, sikkerhetsovervåking og hendelseshåndtering.

hva er penetrasjonstesting og hva gjør en pentest?

Andre viktige sikkerhetstiltak

  • Risikovurdering er viktig for å identifisere og vurdere bedriftens eksponering for sikkerhetsrisikoer og foreslå tiltak for å redusere risikoen.
  • Sikkerhetssjekk identifiserer og retter opp i sårbarheter og sikkerhetshull i bedriftens datasystemer og nettverk.
  • Sikkerhetsovervåking lar bedrifter overvåke egne nettverk og applikasjoner for mistenkelig aktivitet og reagere raskt på trusler.
  • Hendelseshåndtering vil hjelpe bedriften med å håndtere sikkerhetshendelser og minimere skaden etter en hendelse.

Få hjelp med datasikkerhet

Arribatec utvikler og implementere sikkerhetsstrategier for bedrifter og organisasjoner, som inkluderer analyser og prosedyrer for å beskytte bedriftens digitale infrastruktur. Vi tilbyr også opplæring innen sikkerhet og andre fagområder

Kontakt oss på info@arribatec.com for mer information om penetrasjonstesting og andre sikkerhetstjenester.

La oss ta en uforpliktende prat om hvordan vi kan forenkle dine komplekse utfordringer ^

Flere kundehistorier ^