AF Gruppen velger Arribatec som leverandør
AF Gruppen har over 5500 ansatte som alle skal få den lønnen de har krav på. Dette krever et velfungerende system og fagfolk med kompetanse innen Unit4 ERP og hvordan lønnsstyring i bransjen fungerer.

Slik sparer AF Gruppen tid på lønnskjøring

Med en “single-client” tilnærming har AF Gruppen gått fra å drive lønn fra hvert enkelt selskap for seg, til å samle alle lønnsfunksjoner for alle sine 5500+ ansatte i én klient.

Unit4 forenkler lønnskjøring for AF Gruppen

AF Gruppens er Norges ledende bygg- og industrikonsern med over 5500+ ansatte, som alle skal få den lønnen de har krav på.

Med en enkeltklient-tilnærming har AF Gruppen gått fra å drive lønn fra hvert enkelt selskap for seg, til å samle alle lønnsfunksjoner i én kunde. Denne løsningen er unik for Unit4, og Arribatec tilbyr markedets beste dybdekompetanse innen ERP og lønn.

De bruker Unit4 ERP, tidligere Unit4 Business World, for å håndtere all lønn til ansatte. De har samarbeidet med Maksit, nå en del av Arribatec Group, om HR og lønn siden 2011.

Geir Wold Aarseth jobber som systemansvarlig for AF Gruppen, i en avdeling som driver lønnstjenester for noen av selskapene i konsernet. Aarseth forteller at det er ulike grunner til at de tok kontakt med oss;

– Konsulentene brukes mest når vi har gjort endringer, har spørsmål eller har oppdaget feil. Arribatec er alltid i stand til å svare på spørsmålene våre. De har erfaring og kunnskap fra Unit4 og har vært med på å utvikle og jobbe med løsningene vi bruker.

Effektiv kommunikasjon

For Aarseth har kommunikasjonen med konsulentene vært viktig.

– Å jobbe med Arribatec gir oss trygghet. Vi har ulike erfaringer med systemkonsulenter fra andre selskaper og noen må bestilles lang tid i forveien. Fordelen med Arribatec er at vi får svar umiddelbart. Som kunde setter vi stor pris på dette fordi lønn er en av de mest kritiske prosessene for konsernet vårt, sier han.

De ansatte er konsernets viktigste ressurs, og derfor er det viktig for AF Gruppen å ha samarbeidspartnere som kjenner både bransjen og lønnssystemet godt.

–  Lønn skal ut uansett, uansett om det er ferie eller ikke. De er forutsigbare og gir gode råd og anvisninger, fortsetter Aarseth.  

IT løsninger for produksjon og logistikk

Evne til å forstå problemet

Aarseth er imponert over Arribatec’s evne til å sette seg raskt inn i nye problemstillinger.

– De kan dette ut og inn, og det er veldig behagelig for meg, sier han.

Han mener det tar kort tid fra lønnsavdelingen har sendt en henvendelse, til Arribatec har begynt å utforske problemet.

Ser sammenhengen mellom system og lønn

AF Gruppen har også fått utført en analyse der de har sett på forbedringspunkter i lønn og sykefravær.

– Nå har vi med oss en rekke forslag og en rekke forbedringer som Arribatec har identifisert når det gjelder digitalisering av lønnsrelaterte prosesser, sier Aarseth.

Han sier han er fornøyd med tilbakemeldingene de har fått, og at de har fått mange gode forslag.

– De er flinke til å vise oss hvor vi har forbedringspotensiale. De stiller spørsmål om hvorfor vi gjør ting som vi gjør, og tipser gjerne om hvordan vi kan forenkle prosesser.

På spørsmål om han vil anbefale Arribatec til andre, svarer Aarseth lattermildt.

– Jeg hadde tenkt å si nei, for da får de mer å gjøre. Men det er selvfølgelig et ja! De har kunnskap og lang erfaring innen lønn. Mitt inntrykk er at de er best på lønn, og det er en trygghet for oss at de kan levere, avslutter han.

La oss ta en uforpliktende prat om hvordan vi kan forenkle dine komplekse utfordringer ^

Flere kundehistorier ^