Fra 21.April 2020 rebrander Microsoft sine Officelisenser for SMB- og Enterprisekunder. Du vil snart se at flere av Officelisensene får nytt navn. Her er listen over de nye M365 navene.

Fra 21.April 2020 rebrander Microsoft sine Officelisenser for SMB- og Enterprisekunder. Du vil snart se at flere av Officelisensene får nytt navn. Her er listen over de nye M365 navene.

Microsoft endrer navn på Office 365

Fra 21.April 2020 rebrander Microsoft sine Officelisenser for SMB- og Enterprisekunder. Du vil snart se at flere av Officelisensene får nytt navn. Office 365 bytter navn til Microsoft 365. Det er i midlertid ingen endring i pris eller innhold selv om de bytter navn.

Dette er de nye lisensnavnene:

Office 365 Business og ProPlus vil fra nå bare hete Microsoft 365 Apps, hvor man legger «for business» eller «for enterprise» bak for å skille mellom hva de ulike lisensene er tilpasset. Enterprisebedrifter vil få nytt navn på sine Officelisenser, fra «Office 365 ProPlus» til det nye lisensnavnet «Microsoft 365 Apps for Enterprise.»

Ikke alle vil se endringene

Navneendringen vil vises for de med versjon 2004 og nyere. Eldre Office versjoner vil enn så lenge ikke oppdateres for nytt navn. Det vil uansett ikke ha noen stor betydning for deg som bruker.

Selv om din Officebruker kanskje ikke får nytt lisensnavn, bør du likevel være klar over navneendringen dersom du i fremtiden trenger informasjon eller hjelp i forbindelse med din Officepakke.

For å se hvilket abonnement og versjon du har, åpne en Office app, fks Word og trykk på fil > konto.

Office 365 for Enterprise (E1, E3 og E5) samt Government og Education-abonnementene vil ikke endre lisensnavn.

Enklere å velge riktig lisens

At Office 365 lisensene får nye navn kan i starten oppleves som noe forvirrende og uvant, men tanken er at det generelt skal bli enklere å velge riktig lisens fremover. Ved å droppe skillet mellom O365 og M365 blir det tydeligere i hvilken rekkefølge bedriften bør oppgradere etter hvert som man vokser og har endring i behov.

At Microsoft endrer navn er også ment å tydeliggjøre at Office er mye mer enn bare Word, Excel og PowerPoint. Abonnementene inkluderer også apper som Teams, Stream og Planner samt skytjenester og kunstig intelligens, for å nevne noe.

Trenger du hjelp med Microsoft lisensiering eller Office support – send oss en henvendelse her.

La oss ta en uforpliktende prat om hvordan vi kan forenkle dine komplekse utfordringer ^

Flere kundehistorier ^