Alt du trenger å vite om Microsoft Azure Stack og hvordan du kan effektivisere bedriftens ressurser.

Alt du trenger å vite om Microsoft Azure Stack og hvordan du kan effektivisere bedriftens ressurser.

Microsoft Azure i Norge – døden for Azure Stack?

Det har vert mye snakk om Microsoft sin lansering av Azure Public i Norge. Hva betyr egentlig dette for din bedrift og er dette begynnelsen på slutten for hybridvarianten Azure Stack? Og hva skjer med IT leverandørene som har satset på Azure Stack?

Microsoft Azure kjører i Norge

Tirsdag 19.November åpnet Microsoft to nye Azure Public datasentre i Norge – ett i Oslo og ett i Stavanger. Dette betyr i korte trekk økt hastighet og bedret sikkerhet for kundene, fordi Azure skyen ligger fysisk nærmere. Nå trenger ikke bedriftene lenger å sende data ut av landet, til fks Irland og Nederland, for å bruke de offentlige skytjenestene til Microsoft.

Dette gir de fremoverlente organisasjonene helt nye muligheter til å digitalisere, skape egne ressurser/tjenester og bli agile i markedet. Azure Public er ikke bare datasenter, men gir deg tilgang til en rekke ulike tjenester og skyressurser.

Betyr dette døden for Azure Stack?

Azure Stack; hybridvarianten av Azure med de samme tjenestene/ressursene, bare i et ikke-Microsoft datasenter nær kunden, ble spådd en mørk fremtid i møte med norske Azure Public. Hva skal kundene med oss tradisjonelle IT leverandører med egen Azure Stack, nå som Microsofts egne datasentre ligger i Norge? Vi er optimistiske og spår det motsatte – Azure Stack leverandører vil faktisk styrke sin posisjon drastisk i markedet.

Vi kommer til å se en eksplosiv vekst i bruk av Azure tjenester, ettersom tjenestene kjører innenfor våre landegrenser fra November 2019. Azure blir med ett mye mer aktuelt for bedrifter som tidligere hellte mot AWS, Google Cloud eller privat sky av ulike grunner.

Den økende populariteten skaper nye markedsmuligheter for oss i Microsky, som allerede har Azure Stack i eget datasenter hos BKK. I dèt flere og flere bedrifter innser fordelene med Azure, vil veien blir kortere til Azure Stack, og det er det gode grunner til.

Et eksempel er at bedrifter med BKK fiber vil dra nytte av enda høyere hastighet med Azure Stack enn Azure Public. Prisen er også lavere og mer fleksibel, men likevel med mulighet for å skalere opp til Azure Public etter behov.

Kompetanseheving på Azure

Med flere satsinger på Azure Public, kommer vi til å se en økende etterspørsel etter kompetanse på feltet hos IT leverandørene. Per i dag er ressursene knappe og teknologien i rask endring som bidrar til høy konkurranse om ekspertisen. Sterk vekst i Azure Public prosjekter fra 2020 vil på sikt bety økt kompetanse på bransjenivå, men det vil ta tid.

Som Azure Stack leverandør har man allerede et solid fundament som kompetansesenter på Microsoft Azure tjenester/skyressurser. Dette grunnlaget gir leverandører med egen Azure Stack et fortrinn i kompetansejakten.

Avslutningsvis anslås konsulentarbeid å øke drastisk i tråd med migrering til Azure Public. For bedrifter med egenutviklede applikasjoner blir det essensielt å ha en IT leverandør som kan drifte og overvåke plattformen. Med riktig erfaring og å være i prod fra dag èn, kan forventes å være avgjørende faktorer for hvor bedriftene velger å sette bort ansvaret.

Microsoft Public Azure er altså en fantastisk inngangsbillett for Azure Stack leverandører,og det norske bedriftsmarkedet kan glede seg over den fremragende utviklingen innen skyteknologi – og de mulighetene som følger.

La oss ta en uforpliktende prat om hvordan vi kan forenkle dine komplekse utfordringer ^

Flere kundehistorier ^