Velkommen til den fjerde æraen av ERP

Fra en på stedet programvare til en stadig mer cloud-basert løsning: den kontinuerlige innovasjonsreisen til ERP

Arribatec ERP-ansatte

Hver bedrift med erfaring i et eldre ERP-system kjenner til dens mørke side:

Sakte, lite tilpasningsdyktig og ikke skalerbar i det hele tatt. Enterprise Resource Planning-løsningen fra 90-tallet var like gigantisk som PC-ene på moten i det tiåret. Født og forfremmet til å være den eneste «sannhetens kilde» for bedrifter, på samme størrelse som Delphi Oracle – for ikke å snakke om vedlikeholdskostnadene – ERP1.0 kunne ikke holde tritt med teknologirevolusjonen.

Fremkomsten av World Wide Web krevde en tjenesteorientert arkitektur som kunne utvides til å harmonisere ulike prosesser i en virksomhet.

Samtidig ble ERP kjernevirksomhetsstrategien for mange private og offentlige organisasjoner. Fortsatt like kostbart som før, men med flere funksjoner!

I 2010-årene utviklet ERP-løsninger seg gradvis til en adaptiv teknologistrategi for å gjøre det mulig for organisasjoner å mestre brå forretningskritikk og forbedre arbeidsflyten deres, drevet av:

  • bedriftsdatatilgang,
  • dataanalysemotor.
Tidslinje for ERP-utvikling

I dag gikk ERP inn i en fjerde æra, der den viser et radikalt skifte til en integrert, enklere å bruke og on-demand-løsning for å øke forretningsverdien.

Hva er skiftet mellom ERP 2.0 og den såkalte Next-Gen ERP (aka Fourth Era ERP)?

Når du googler «hva gjør en neste generasjons ERP-løsning», kan du raskt komme over forskjellige typer lister; noen av dem er fokusert på moderne plattformparametere, og andre handler om applikasjonsdesign.

Her er en kort, men effektiv oppsummering av de fem kjennetegnene som en ny generasjons ERP må vise frem:

  1. Business Intelligence: det gjør det mulig for virksomheter å administrere og integrere ulike applikasjoner mens de bruker prediktiv analyse for å hjelpe brukere i komplekse beslutningsprosesser. I den fjerde epoken av ERP, ville skiftet mot data gi næring til AI-evner som det viktigste kjennetegnet.
  2. Forbedrede arbeidsflyter: intelligente arbeidsflyter og prosessautomatisering som reduserer eller eliminerer manuelle berøringspunkter og holder oppgavene i mål.
  3. fleksibilitet: Den gradvise overgangen av ERP-løsninger mot smidig implementering gjør systemet mer fleksibelt og enklere å implementere, og støtter kodebasert konfigurasjon, enkle API-drevne integrasjoner, cloud-basert infrastruktur, og industriklare moduler.
  4. Datasentrisk: Å lage, administrere og forstå data er avgjørende i de nyeste programvareplattformene. Dette skiftet fra prosesser til genererte data går hånd i hånd med fokus på å bruke denne informasjonen for å identifisere potensielle risikoer og forbedre strategisk planlegging for å forbedre organisasjonsresultater.
  5. Global / skalerbar funksjonalitet: støtter vekst over hele verden, inkludert flere selskaper, nye funksjoner og muligheter som vil oppgradere det til et bredere økosystem, der data umiddelbart oppdateres og er tilgjengelig i systemet med relativt færre vedlikeholdsproblemer. 

Lurer du på om bedriften din trenger å bytte til en mer avansert ERP-versjon?

Å gjenkjenne "hvis" og "hvor" din nåværende ERP ikke støtter forretningsmålet ditt, er det første skrittet mot å svare på det forrige spørsmålet.

Veien mot å modernisere ERP-en din starter med å erkjenne mangler eller hull.

Uavhengig av størrelsen på virksomheten din, er det tre hovedpunkter der behovet for å modernisere krever at det haster:

  1. Operasjonell effektivitet
  2. Digital transformasjon
  3. Vekst og selvtillit

Med dagens tempo i forretningsutviklingen, har ikke organisasjoner råd til å ignorere de transformative analysene og beslutningsteknikkene til en neste generasjons ERP.

Eldre ERP-systemer oppfyller ikke lenger mange av behovene til moderne bedrifter: de er ikke adaptive eller intelligente nok, de krever for mange manuelle berøringspunkter, og løsninger, støtte for strømlinjeformet fjerntilgang er ikke-eksisterende, og de gir ikke dyp innsikt som er nødvendig for strategiske beslutninger heller.

Hvordan kan Arribatec hjelpe deg?

Vi samarbeider med ledende leverandører på markedet, og tilbyr din organisasjon den beste programvaren. Hos Arribatec er vi fokusert på å tilby de beste verktøyene for våre kunder, slik at de kan gjøre mer med mindre og fokusere på selskapets formål. 

Et av disse eksemplene er Unit4 ERPx, neste generasjons smart ERP-løsning, som støtter virksomheten din med produktivitet, hastighet i riktig retning og motstandskraft til å tilpasse seg og utvikle seg.

Vil du vite mer om hvordan Arribatec kan hjelpe med din ERP-implementering? Ta kontakt!

Vil du ha en solid Unit4-partner på laget ditt?

Flere nyheter fra Arribatec ^