Regnskapsprogramvare vs ERP: Hva er forskjellen?

Hvis du ikke er kjent med bransjebegrepene, er det lett å tenke at regnskapsprogramvare og ERP er utskiftbare. Men når du diskuterer implementering av et nytt system i virksomheten din, må du vite at det er veldig forskjellige ting.

Det er en vanlig misforståelse at Enterprise Resource Planning (ERP) bare er en paraplybetegnelse for all regnskapsprogramvare, eller at det er det samme. Derimot er et ERP-system et unikt stykke programvare.

Det er forståelig, siden det er en grad av overlapping mellom de to systemene. De kan konfigureres for å lage økonomiske rapporter, behandle leverandørgjeld og fordringer, og overvåke alle dine inntekter, salg og fakturering.

Hvordan er ERP annerledes?

De fleste moderne regnskapssystemer behandler ulike økonomiske og bokføringsoppgaver, men annen regnskapsprogramvare gjør andre ting. De kan automatisk legge inn, lagre og analysere data for deg, og sparer tid på oppgaver som bankavstemming. Regnskapsprogramvare tilbyr verdifulle verktøy som fakturering, betaling av regninger, lønn og finansiell rapportering.

ERP er et pakket forretningsprogramvaresystem som inkluderer alle de kritiske regnskapsfunksjonene nevnt ovenfor. Likevel, på toppen av alt dette, lar det et selskap automatisere og integrere de fleste av sine forretningsprosesser i ett enhetlig system som deler dataene på tvers av hele selskapet, noe som betyr at alle får tilgang til oppdaterte data.

Nærbilde detalj av profesjonell seriøs regnskapsfører som sitter på lett kontor, sjekker selskapets økonomiske overskudd på kalkulatoren, skriver ned resultater i notatbok. Forretningskonsept

Når velger du ERP fremfor regnskapsprogramvare?

Etter hvert som bedrifter vokser, kommer de på et tidspunkt da det ikke lenger er mulig å behandle data manuelt. Å stole på Excel-dokumenter for regnskapsprosessene dine gir ulik informasjon, med feil, ikke delt på tvers av avdelinger, ingen sanntidsinformasjon og er tidkrevende for folk.

Etter hvert som mengden data og datakilder øker, blir det hele vanskeligere å spore. Å administrere all den informasjonen på tvers av flere plattformer blir kostbart, tidkrevende og utsatt for feilstyring.

Installering av et ERP-system lindrer disse problemene, ettersom alle dataene dine er lagret på det samme, delte systemet på tvers av alle aspekter av virksomheten din. Den viktigste fordelen ligger i muligheten til å se hva som skjer i organisasjonen i sanntid.

Er ERP-systemer like?

Hver virksomhet eller bedrift er særegne, så selv om typene data og prosesser en ERP må håndtere er like, vil ingen to operasjoner noen gang være identiske.

Derfor er det avgjørende å velge din ERP-implementeringspartner med omhu: et selskap som kan implementere det riktige ERP-systemet for din bedrift, skreddersydd til dine behov. Det er viktig at de valgte implementeringskonsulentene dine kan tilpasse seg virksomhetsendringer og evner for å levere en løsning som vil skaleres etter hvert som virksomheten din vokser.

Vil du vite mer om hvordan Arribatec kan hjelpe med din ERP-implementering? Ta kontakt!

Z0A2224
Z0A2884

Vil du ha en solid Unit4-partner på laget ditt?

Flere nyheter fra Arribatec ^