On-premise vs. Cloud ERP: hva passer best for din bedrift?

En av de mest kritiske faktorene er beslutningen om å implementere on-premise ERP vs. cloud ERP, men det beste stedet å starte er ved å analysere forretningskravene som er spesifikke for en organisasjon.

Enterprise Resource Planning (ERP) Systemer har endret seg kraftig de siste årene, og har blitt mer allsidige og mangefasetterte. Organisasjoner av alle størrelser bruker disse systemene til å drive bedriftene sine, og gir dem et konkurransefortrinn for bedrifter.

Likevel, når du velger å distribuere en ERP-løsning, sliter mange selskaper med å bestemme seg for om de skal gå for cloud eller på stedet. Det er en klar forskjell mellom disse to alternativene, og det er at en cloud-basert programvare leveres som en tjeneste og vedlikeholdes av leverandøren, mens den lokale løsningen har en lokal installasjon og administreres av selskapets IT-stab.

En av de mest kritiske faktorene er beslutningen om å implementere on-premise ERP vs. cloud ERP, men det beste stedet å starte er ved å analysere forretningskravene som er spesifikke for en organisasjon. I denne artikkelen ser vi på noen hensyn som bedriftseiere, administrerende direktører, finansdirektører og CTOer bør ta i betraktning.

 

Kostnad og gjennomføring

Forskjellen mellom on-premise og cloud ERP-løsninger er hvordan de implementeres. Denne variasjonen vil ha stor innvirkning på kostnadene for løsningen.

Cloud-baserte systemer er også bedre kjent som Software as a Service (SaaS). De er vanligvis vert på leverandørens eller en implementeringspartners server og tilgjengelig via en nettleser. Vanligvis er de priset på et månedlig eller årlig abonnement og kan ha ekstra kostnader for støtte, opplæring eller oppdateringer. De regnes som en driftsutgift for kjøper.

Med on-premise programvare er det vanligvis en forhåndsavgift, etterfulgt av løpende investeringer basert på oppgraderinger. De kan også ha ekstra kostnader for støtte og opplæring. De anses som en kapitalutgift for kjøperen.

cloud ERP

Datasikkerhet

Sikkerhet er et stort problem for bedrifter når de skal velge hvilken løsning de skal bruke.

Forskjellen mellom begge alternativene er tydelig, på et lokalt system er selskaper eieren av dataene mens de er på cloud systemer dataene er i hendene på leverandøren. Men hvilken er tryggest?

Når du velger et alternativ på stedet, er datasikkerhet avhengig av IT-teamet ditt, og hvis de ikke er riktig utstyrt eller har de riktige datasikkerhets- og gjenopprettingsprotokollene på plass, kan dette føre til at dataene dine er i fare; og selv om du har verktøyene er de kanskje ikke så solide som du trenger. Cloud Det er mer sannsynlig at ERP-leverandører har flere datakatastrofer og gjenopprettingsprotokoller for bedre sikkerhet. Dette vil gjøre dem sikrere i det lange løp, da de kan bidra til å minimere sikkerhetsbrudd ved å være vert for data på tvers av forskjellige steder.

 

Systemoppgraderinger og tilpasning

Hvis du velger en on-premise ERP, selv om du bedre kan tilpasse løsningen din, vil du bli strammet til din nåværende implementering. Dette vil bety at ved enhver produktforbedring eller oppgradering som leverandøren gjør av løsningen (som er naturlig og vil skje over tid), vil tilpasningene dine bli slettet, og IT-avdelingen din må se på å gjenskape dem. Risikoen for ikke å oppdatere dem, vil bety at du vil drive virksomheten din med en utdatert programvare.

Cloud ERP-systemer er mindre tilpassbare enn lokale, men er mye praktiske og mindre tidkrevende. De lever på oppgraderingsbanen og leverandører vil hele tiden presse nyere funksjoner til gjeldende programvare.

 

Skalerbarhet og integrasjon

Når vi diskuterer skalerbarhet, refererer vi til systemets fleksibilitet for å imøtekomme det økte datavolumet når virksomheten din vokser.

Den beste tilpasningen for skalerbarhet vil være en cloud ERP-løsning. Cloud systemer gir fleksibiliteten som trengs for å skalere virksomheten og integrere den med andre løsninger eller programvare som selskapet måtte trenge. Likevel kan dette også gjøres med en implementering på stedet, men dette vil medføre ekstra kostnader knyttet til maskinvaredistribusjon.

 

Fordeler og ulemper for Cloud ERP og on-premise ERP

Cloud systemer er vanligvis mye billigere å distribuere, er mer samarbeidsvillige, sikre oppgraderinger og systemvedlikehold og gir mulighet for mer tilgjengelighet og tilbyr vanligvis innebygde mobilapper. De er mindre enkle å tilpasse. Cloud ERP-løsninger er best egnet for selskaper som ønsker lavere forhåndskostnader og enkel tilgang.

On-site ERP er best egnet for større bedrifter som har høyere budsjett og ser på tilpasninger av systemdriften. Generelt er lokale systemer lettere å endre, noe som gir et selskap en bedre sjanse til å tilpasse løsningen til deres behov. De tilbyr også mer kontroll og sikkerhet for dataene. Mobil tilgjengelighet anses å være et problem, da de vanligvis vil kreve en tredjepartsklient for å kommunisere mellom en mobilenhet og et lokalt system.

Noe du bør vurdere bortsett fra fordelene og ulempene ved begge systemene, er at sikkerhet er det viktigste for ERP-kjøpere. Vi lever nå i en svært avansert teknologiverden og bekymringene for sikkerheten til cloud-basert programvare er ikke lenger på plass. Anerkjente cloud leverandøren har strenge standarder for å holde data trygge.

Som vi har sett, er det ikke et ERP-alternativ som passer alle. Hvis du ser på å investere i en ERP-løsning, enten det er on-premise, hybrid eller cloud, kan du kontakte vårt ekspertteam nå som vil hjelpe deg å velge det beste alternativet for din organisasjon.

 

Vil du vite mer om hvordan Arribatec kan hjelpe med din ERP-implementering? Ta kontakt!

Z0A2224
Z0A2884

Vil du ha en solid Unit4-partner på laget ditt?

Flere nyheter fra Arribatec ^