Hvorfor er ERP-trening viktig?

Etter å ha investert mye tid og penger i implementeringen av ERP-løsningen din, er det på tide å sikre at de ansatte forstår hvordan de best kan bruke den til å få mest mulig ut av investeringen. Ved å trene dine ansatte i ditt ERP-system, setter du organisasjonen din til suksess ettersom de ansatte vil være bedre posisjonert til å gjøre jobben sin.

Enterprise Resource Planning (ERP) er en av de mest brukte forretningsmodellene på tvers av mange forskjellige bransjer og vertikaler. Det er et før og etter for mange bedrifter, og implementeringen har endret måten bedrifter opererer på, og enda mer på dagens normalitet med fjernarbeid etter Corona.

En av hovedårsakene til feilen i en ERP-implementering er mangel på eller utilstrekkelig opplæring. En ERP-implementering krever opplærte brukere. Brukere som kan bruke systemet og som ikke vil trekke ressurser fra andre team (support, etc.), samt er satt med evnen til å løse problemer som kan oppstå. 

Etter å ha investert mye tid og penger i implementeringen av ERP-løsningen din, er det nå på tide å sørge for at de ansatte forstår hvordan de best kan bruke den for å få mest mulig ut av investeringen. Ved å trene dine ansatte i ditt ERP-system, setter du organisasjonen din til suksess ettersom de ansatte vil være bedre posisjonert til å gjøre jobben sin.

klasseromsbasert opplæring

Fordeler av ERP-opplæring

  • Ansattes produktivitet – Å vite hvordan du bruker programvaren riktig vil gjøre dine ansatte mer effektive i arbeidet. Jo mer effektive folk er, jo raskere fullfører de vanligvis oppgaver, noe som betyr at det er en generell økning i produktiviteten.
  • Risikolederet – reduser risikoen ved å minimere den menneskelige feilkomponenten. Jo bedre trent personalet ditt er, jo mer forstår de systemet og kan ha konsistens på hvordan oppgavene utføres i selskapet, noe som resulterer i færre feil og mer nøyaktighet.
  • Tidssparende – enten det er nettbasert opplæring eller klasseromsbasert læring, vil ansatte ha en bedre forståelse av hvordan de skal samhandle med din ERP-løsning. Dette vil gjøre dem mer effektive og vil redusere tiden det tar å fullføre oppgavene deres ... i tillegg til å "tape" tid på å prøve å finne ut hvordan systemet fungerer.
  • Forbedring i ytelse – opplæring og utvikling hjelper ansatte til å tilegne seg nye ferdigheter og forsterke sine styrker. Finn mangler eller svakheter i teamet, og du kan finne hullene der dine ansatte vil ha nytte av opplæring.
  • Medarbeidertilfredshet og myndiggjøring – et selskap som investerer i ansattes faglige utvikling har en tendens til å ha mer fornøyde medarbeidere. Likevel må opplæringen som gis til dem være relevant for deres felt. Ansatte etterspør nå mer og mer bransjespesifikk og nyttig verktøyopplæring, som ERP-systemer.

Beste tid for opplæring av ansatte

Den beste tiden vil avhenge av kravene til din bedrift. Vanligvis skjer ERP-opplæring ved innføring av nye medarbeidere som aldri har brukt systemet før, når det er endring av ansvar i selskapet og folk trenger å få ny kompetanse eller vil bruke systemet på en annen måte; eller som vi nevnte ovenfor, å overvinne mangler og svakheter ved å tilby nye ferdigheter til ansatte.


Hva om organisasjonen din har brukt ERP-programvare i årevis?

Det er aldri for sent å lære opp dine ansatte, selv om de har brukt din ERP-løsning i årevis. Opplæring kan bidra til å holde tritt med de nye utgivelsene og oppdateringene samt forbedre effektiviteten og nøyaktigheten. Når det gjelder å bruke et ERP-system, kan beste praksis spare de ansatte for tid og vil ha en direkte innvirkning på bunnlinjen. 

Fra vår opplæringserfaring ser vi at kunder som investerer i ERP-opplæring føler seg tryggere på å bruke løsningen, og dette resulterer i mer fornøyde sluttbrukere”, sier Peter Stevens, Arribatec Training and Competence Manager. "Å lære et nytt system i tillegg til å holde seg oppdatert med løsningen er avgjørende, opplæring av personalet i din ERP-løsning vil sørge for at dine ansatte føler seg klare, begeistret og kompetente."

Opplærings- og utviklingsprogrammer kan ha stor innvirkning på hvordan en bedrift vokser. Gi de ansatte verktøyene de trenger for å lykkes i rollene sine og få maksimal avkastning på investeringen ved å investere i opplæringen deres.

 

Hos Arribatec har vi nylig lansert vår Treningssenter, som spesialiserer seg på ERP-trening. Våre trenere har lang erfaring som ERP-konsulenter og har en engasjerende og deltakerorientert tilnærming til opplæring.

Vil du vite mer om Arribatec Training Center? Ta kontakt!

Z0A2224
Z0A2884

Vil du ha en solid Unit4-partner på laget ditt?

Flere nyheter fra Arribatec ^

Et lager strekker seg i alle retninger

Lås opp effektiviteten til lageret ditt med RamBase Cloud ERP

Blant de mange endringene og revolusjonene som har funnet sted i forretningsverdenen i løpet av de siste tjue årene, har én ting vært konsekvent sann; effektiv logistikk og rask, nøyaktig forsendelse av produkter spiller fortsatt en grunnleggende rolle i suksessen til enhver e-handel eller tradisjonell bedrift.

Les mer