Hvordan være i tide og på budsjett i din ERP-implementering?

Syv ting å ta hensyn til for å oppnå en vellykket ERP-implementering, og unngå prosjektoverskridelser og høyere kostnader enn budsjettert for.

Vi vet at når CXO-er bestemmer seg for å gå i gang med et ERP-implementeringsprosjekt, er det alltid to spørsmål som dukker opp nesten umiddelbart: hvor lang tid vil dette ta oss? Hvor mye vil dette koste oss? Svaret er aldri enkelt, da det avhenger av kravene til organisasjonen din.

I denne bloggen ser vi på syv ting å ta i betraktning for å oppnå en vellykket ERP-implementering, og unngå prosjektoverskridelser og høyere kostnader enn budsjettert for.

 

  1. Sett klare mål

Dette kan være gitt, men den eneste måten å holde seg til tidslinjen og budsjettet er å ha klare mål. Disse målene bør være en blanding av nåværende smertepunkter og visjonen (fremtidige) målene for virksomheten din. Å sette disse målene og kommunisere dem til teamene som er involvert i implementeringen, vil bidra til å forstå hva som forventes et sluttmål for implementeringen.

Å ha klare mål vil også hjelpe deg med å velge riktig ERP-leverandør og implementeringsteam, og sette din organisasjon for suksess.

 

  1. Oppnevne en prosjektleder

Det er ekstremt viktig nødvendigheten av å ha både en prosjektleder og en backup for den lederen i teamet ditt. Denne personen vil ha full autoritet for prosjektet og backup-ansvarlig vil være den samme når denne personen ikke er tilgjengelig. Denne sikre kontinuiteten når hovedleder ikke er tilgjengelig, og beslutninger må tas.

 

  1. Kartlegg forretningsprosesser

Nå som du har en prosjektleder og en implementeringspartner, bruk god tid og ressurser på å samarbeide om prosjektplanlegging. Forretningsprosesser er enda viktigere enn programvare. Hvis løsningen ikke samsvarer med din drift eller mål, vil den være ubrukelig for din bedrift. Ved å sette alle detaljene for hver milepæl, samt mulige utfordringer og problemstillinger, unngår du ingen store overraskelser senere i prosjektet. Bare husk at jo mer forsiktig du er, jo bedre holder du deg til budsjettet og tidslinjen.

 

Prosjektimplementering
  1. Unngå scopekryp

Scope creep – sammen med urealistiske forventninger – spiller en stor rolle i ERP-implementeringens tids- og budsjettspørsmål. Omfangskrypning skjer når nye oppgaver eller nye funksjoner legges til etter hvert som implementeringen skrider frem, og flytter prosjektet bort fra de foreløpige målene. Nye unødvendige funksjoner eller tilpasninger kan distrahere teamet ditt og folk vil ikke holde seg til planen. Vær oppmerksom på at vi har sagt unødvendig, da prosjektomfanget noen ganger trenger noen justeringer. Å ha på plass prosesser for å foreslå endringer, vil også unngå omfangskrypning.

  1. Ta med konsulenter tidlig

Nå som du har en ERP-implementeringspartner som du stoler på og deler dine mål og visjoner, bør du regne med deres konsulenter.

Noen organisasjoner tror at de kan implementere sine ERP-systemer selv og bare nå ut når prosjektet har brukt opp ressursene, men ekspertisen som konsulenter vil tilføre det er uten sidestykke.

Å ha en velprøvd implementeringsmetodikk og konsulenter med en liste over vellykkede ERP-implementeringer på virksomheter som ligner på din, vil redusere risikoen for prosjektet ditt fra start til slutt, og sikre en implementering innen tid og budsjett.

  1. Planlegg for det uventede

Å ha beredskapsplaner på plass for godkjenninger og andre handlinger som er spesifikke personer eller interessenters ansvar, er vanligvis en god idé. Dette vil sikre at business-as-usual-forsinkelser ikke vil kompromittere eller påvirke prosjektets tidslinje.

  1. Sørg for at laget ditt er riktig trent

Tren laget ditt riktig og sett en god treningsplan. Å tillate treningstid pluss spørretid vil sette prosjektet ditt til suksess. Det er de som skal bruke programvaren, så de må vite hvordan de skal saksøke den på riktig måte. Som et tips, ta opp hver treningsøkt som presenteres for bedriften din, slik at folk kan få tilgang til den senere ved behov, pluss at den kan vises til fremtidige talenter som blir med i bedriften din.

 

Hvis du følger tipsene ovenfor, vil organisasjonen din være satt til å unngå prosjektfeil. Det er også viktig at du velger et implementeringsteam som forstår virksomheten din og er klar til å jobbe hånd i hånd med folkene dine.

Vårt team av erfarne ERP-konsulenter (med vår eksperttilnærming til implementering) har en høy grad av fullføring innen tid og budsjett. Dette støttes av våre kunders anmeldelser i Raven Intelligence, uavhengig tredjepart som gir ærlige prosjektanmeldelser. Vi står for 4.9 av 5 stjerner, den best rangerte Unit4-implementeringspartneren.

 

Vil du vite mer om hvordan Arribatec kan hjelpe med din cloud ERP? Ta kontakt!

Unit4 ERP-utvikler4U
brooke cagle g1Kr4Ozfoac unsplash

Vil du ha en solid Unit4-partner på laget ditt?

Flere nyheter fra Arribatec ^