Trenger din ideelle organisasjon et ERP-system?

En ERP-løsning er det beste verktøyet for organisasjonen din mens du ser på å administrere donorposter, utføre revisjoner, lage rapporter, administrere løfteinnsamling eller etablere åpenhet rundt operasjonene dine.

Naturen til en ikke-for-profit institusjon er å ikke jage profitt og bruke inntektene til å tjene sitt oppdrag. Du tenker mest sannsynlig ikke på å investere i IT som andre kommersielle virksomheter, siden du ser at pengene brukes bedre på andre ting. Men det er noe som er sant, du må fortsatt operere som en profittorganisasjon for å maksimere hvordan du best driver oppdraget ditt.

Den tredje sektoren har to forskjellige realiteter som kan gjøre det litt utfordrende å investere i en IT-løsning. Den første er at forventningene endrer seg raskt, og organisasjoner må tilpasse seg for å møte etterspørselen, og den andre er at budsjettene krymper.

 

barn i nød
ngo vann
ikke-for-profit

Med riktig Enterprise Resource Planning (ERP) kan ideelle organisasjoner slutte å kaste bort tid på kjedelige og tidkrevende oppgaver. Et ERP-system er det beste verktøyet for din organisasjon når du ser på administrasjon av giverregistreringer, utfører revisjoner, oppretter rapporter, administrerer løfteinnsamling eller etablerer åpenhet rundt operasjonene dine. Det kan også vise seg å være svært kostnadseffektivt, siden du kan kjøre det på cloud i stedet for på stedet, sparer du behovet for maskinvarekjøp eller dedikerte IT-ansatte. Du bør alltid se etter en skalerbar løsning som kan imøtekomme dine behov.

 

Det er tre hovedfordeler ved å bruke en cloud ERP-løsning for en ideell organisasjon:

1. ansvarlighet

For frivillige organisasjoner er det avgjørende å begrunne budsjetter og utgifter. Det er måten å sikre mer midler fra tilskuddsgivere og andre interessenter på, da de er veldig interessert i hvordan og hvor pengene brukes.

En programvare for bedriftsressursplanlegging vil hjelpe deg med å forbedre din økonomiske sanntidsrapportering betraktelig, slik at du kan møte interessentenes krav om ansvarlighet. Dette er det riktige verktøyet for å sentralisere dokumenter i ett enkelt arkiv eller spore tilskuddsutgifter.

2. åpenhet

Å ha en enkelt versjon av sannheten når du ser økonomien din, vil gi organisasjonen nøyaktige data for bedre rapportering og informert beslutningstaking. Strenge krav til intern og ekstern rapportering gjør at manuell rapportering ikke lenger er tilstrekkelig for dette.

En ERP-løsning kan automatisk generere rapporter som gir deg nøyaktighet i tide, slik at du kan være trygg på at åpenhet oppnås.

3. Få mer for mindre og bli mer effektiv

Din NGO har et veldig stramt økonomisk budsjett og på grunn av sektorens unike karakter, møter du flere ledelsesbehov. Budsjettet ditt kan også være svært begrenset, men du kan overvinne disse vanskelighetene ved å gå for en løsning som er lettere på budsjettet eller til og med få et tilskudd for å finansiere dette.

Når du anskaffer deg en ERP-løsning, vil du ha mer kontroll over pengene dine og ressursene dine. Ditt nye system vil støtte økonomifunksjonen din ved å strømlinjeforme administrative prosesser, automatisere arbeidsflyter og frigjøre ansatte til å fokusere på det som betyr mest. Dette vil tillate deg å være mer effektiv med en innvirkning på bunnlinjen, slik at du kan investere i å hjelpe publikum.

 

Som vi sa i begynnelsen av denne artikkelen, betyr ikke mangelen på overskudd at din ideelle institusjon kan være mindre fokusert på økonomien. Å velge riktig ERP-løsning kan hjelpe organisasjonen din med å drive mer effektivt, være mer tiltalende for givere, og generelt fokusere mer på oppdraget ditt og gjøre mer godt.

 

Vil du vite mer om hvordan Arribatec kan hjelpe med din cloud ERP? Ta kontakt!

Unit4 ERP-utvikler4U
brooke cagle g1Kr4Ozfoac unsplash

Vil du ha en solid Unit4-partner på laget ditt?

Flere nyheter fra Arribatec ^